Lotus elektrikli otomobiller için kolları sıvadı

Lotus elektrikli otomobiller için kolları sıvadı
  • Genel
  • 15 Haziran 2020 16:43
  • 0


Lotus elektrikli otomobillere olan inancını Evija isimli otomobili ile ön plana çıkardı. Marka bu model için 2 milyon dolardan fazla harcama yapıyor.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 1-2-1024x549.jpg

Bunu göz önünde bulundurarak, İngiliz otomobil üreticisi, gelecek yıl gelmesi gereken yeni bir spor otomobilin, markanın içten yanmalı bir motorunu kullanan son modeli olabileceğini ima etti. Bu durum gelecekteki spor arabaların tamamen elektrikli hale geleceği ve hibrit aşamasını atlayacağı anlamına geliyor. Verdiği bir röportajda şirketin CEO’su Phil Popham, “Inandığımız bir şey akülü elektrikli araçların geleceğidir ve niyetimiz gelecekte ürünlerimize BEV olarak sunmaktır” dedi . “BEV, spor otomobiller için gerçekten çok uygundur. Tork özellikleri, ağırlık dağılımı, dinamik tasarım ve esneklik. Benim için her şey, spor otomobiller için nihai teknoloji olarak BEV’ye yol açıyor ”dedi. Popham’ın neden melez bir hayranı olmadığı konusunda, böyle bir kurulumun , “sıkı bir pakete sahip” spor otomobil felsefesine aykırı olan piller, elektrik motorları ve küçük bir motor gerektirdiğini savunuyor . “Doğru dinamikleri elde etmek için ağırlığı en aza indirmek ve performansı en üst düzeye çıkarmak ve doğru yerlere ağırlık yaymak istiyorsunuz. Bu yüzden melezler bir meydan okuma sunuyor. ”

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 3-1024x633.jpg

Birden fazla araba mı?

“Modeller birden fazla olacak. İki kapılı modellerden, sedan karoserli otomobillere ve hatta SUV modellere kadar bu teknoloji kullanılacak. Sonuçta, özellikle segmenti doğru alırsanız, ikinci segmentte çok para var.  Lotus tam elektrikli hale gelirse , içten yanmalı motorun kaderi hakkında hacimler konuşur. Elbette, bunların hiçbiri Geely’nin yardımı olmadan mümkün olamazdı. Çinli şirket 2017’de Lotus’u devraldı ve İngiliz spor otomobil üreticisine büyük yatırım yapıyor.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ