2023 Hyundai Ioniq 6 kameralara yakalandı

2023 Hyundai Ioniq 6 kameralara yakalandı
  • Genel
  • 21 Şubat 2022 14:00
  • 0

Hyundai, uzun süredir Ioniq araç ailesinde şık bir elektrikli sedan tanıtacağından bahsediyordu. İşte söz verilen model kamuflajlı olarak kameralara yakalandı.

Kuzey İskandinavya’da kameralara yakalanan model ilk etapta çok kollu jant grubuyla dikkat çekiyor. Yeni modelin parametrik piksel LED farları ve arka lambaları da kamuflajın altına gizlenmiş gibi görünüyor. 

Hyundai, Prophecy konsepti ile ön izlemesini yaptığı Ioniq 6’nın, şık bir tasarıma sahip olacağının sinyallerini bu test otomobiliyle gözler önüne seriyor. Aerodinamik oranlar aerodinamik verimliliği akla getiriyor ancak gövdenin yuvarlak şekli biraz Mercedes-EQ’nun tasarım dilini andırıyor.

Kia ve Genesis’in diğer EV’leri gibi Hyundai Motor Group’un E-GMP platformunu temel alacağı biliniyor. Bu doğrultuda güç çıkışlarının Ioniq 5’e oldukça benzer olması bekleniyor. Bu aracın tek motorlu varyantı 215 hp güç üretecek. 77,4 kWh pil, ona 483 km menzil sağlayacak.Söylentiler, Ioniq 6’nın, iyi bir şekilde kurgulandığında Hyundai Sonata’nın yerini alabileceğini öne sürüyor.

Bu yılın sonlarında piyasaya sürülecek olan aracın 2023’te satışa çıkması bekleniyor. Daha sonra buna Ioniq 7 olarak bilinen yedi kişilik bir aile aracı katılacak.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ