2022 Skoda Karoq karşınızda

2022 Skoda Karoq karşınızda
  • Genel
  • 2 Aralık 2021 10:00
  • 0

Bir teaser kampanyasının ardından Skoda, C-SUV segmentinde yer alan modeli Karoq’u yeniledi.

Daha büyük Kodiaq’ın ardından Karoq , hafif görsel güncellemeler, daha verimli motorların yanı sıra kabin içindeki ekstra teknoloji, güvenlik ve konfor özellikleriyle geliştirildi. Önde, yeniden tasarlanan çift farlar daha ince ve tam LED Matrix teknolojisini içeriyor. Diğer değişiklikler arasında geniş bir alt hava girişine sahip yeni tampon, hava perdeleri ve tüm Skoda serisinde ortak bir özellik olan yeni altıgen ızgara yer alıyor.

17, 18 veya 19 inç çapındaki yepyeni alaşım jantlara modelde yer verilmiş.  Ön hava perdeleri, alt gövde, arka spoyler ve arka ön camdaki kanatçıklar ile birlikte belirli alaşım jantlardaki siyah plastik aero trim gibi özellikler, geliştirilmiş aerodinamiğe (0.30 cd) katkıda bulunur. Arkada ayrıca daha ince LED stop lambaları ve arka tamponun yüzeyinde daha açısal bir yaklaşım görüyoruz.

Model 4.390 mm uzunluğa sahip. Bu da onu öncekinden +8 mm daha uzun olduğuu gösteriyor. Dingil mesafesi, FWD varyantları için 2.638 mm, AWD için 2.630 mm olarak belirlenmiş.

İçeride, güncellenmiş Karoq standart olarak 8 inçlik bir dijital gösterge paneliyle birlikte gelirken, daha büyük bir 10.25 inçlik birim isteğe bağlı alınabiliyor. Güvenlik açısından, makyajlı Karoq dokuz adede kadar hava yastığı ve Park Yardımı, Römork Yardımı modelde sunuluyor. 

Standart kargo alanı 521 lt olup, arka koltuklar katlandığında bu alan 1.630 lt’ye kadar ulaşabilir. Ancak, isteğe bağlı VarioFlex koltuklarla, standart beş koltuklu düzende bagajı 588 lt seviyesine çekebiliyor. 

Karoq, VW Group’un portföyünden birçok otomobilde halihazırda kullanılan daha verimli EVO nesli benzinli ve dizel motorları miras alıyor. Benzin seçenekleri arasında 110 hp güç üreten 1.0 TSI üç silindirli ve yalnızca altı vitesli düz şanzımanla birleştirilmiş. 1.5 TSI dört silindirli 150 hp makine daha güçlü benzinli arayanlar için seçenek olarak sunulmuş.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ