2022 Genesis GV60 ortaya çıktı

2022 Genesis GV60 ortaya çıktı
  • Genel
  • 22 Ağustos 2021 15:18
  • 0

Bu resmi görüntülerle ilk kez ortaya çıkan GV60, Genesis’in ilk özel elektrikli aracı olarak tanıtıldı.

Genesis GV60, Hyundai Ioniq 5 ve Kia EV6 tarafından da kullanılan aynı E-GMP platformuna dayanmaktadır. Bu ikisine göre daha lüks ve premium bir alternatif olarak düşünülebilir ve tasarım dili diğer mevcut Genesis modelleriyle uyumlu görünüyor. Adındaki ‘G’ Genesis’i temsil ediyor, ‘V’ EV’nin çok yönlülüğünü temsil ediyor. 

GV60’ın tasarımına baktığımızda bolca yuvarlak hat kullanılmış. Çift parçalı aydınlatma grubu oldukça dikkat çekiyor. Ek olarak ön yüzde büyük hava girişleri dikkatlerden kaçmıyor. Yan bölümde otomobilin arazi karakterine vurgu yapılan çamurluk çıkıntıları gözlerden kaçmıyor. Jantlar oldukça sportif ve büyük tutulmuş .

Genesis GV60’ın iç tasarımında da çok özel dokunuşlar var. Özellikle Kristal Küre bu otomobili ilgi odağı yapan ayrıntılardan. Kristal Küre, aracın ortam aydınlatmasının bir parçasını oluşturur ve sürmeye hazır olduğunuzda, küre döner ve kablolu vites değiştirici görünür. GV60’ın kabininin diğer önemli özellikleri arasında yüzer bir konsol, arka kanat kameraları için ekranlar, büyük bir dijital gösterge paneli ve belirgin bir dokunmatik ekran bilgi-eğlence sistemi olarak sıralanır. Genesis , GV60’ın teknik özelliklerini açıklamaya henüz hazır değil, ancak önümüzdeki aylarda bunu yapması bekleniyor.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ